Ministri italian”Kontrollorët në autobusë do të kontrollojne edhe për maskat”

19
0

Udhëzimet e transportit, të dërguara nga ministria në CTS, parashikojnë kthimin e kontrolluesit në transportin publik dhe në tokë. Kjo u njoftua nga Ministri i Infrastrukturës dhe Lëvizshmërisë së Qëndrueshme, Enrico Giovannini. Kontrolluesi do të duhet të kontrollojë jo vetëm biletën, por edhe zbatimin e saktë të masave anti-Covid, nga kapaciteti 80% tek distancimi, deri në përdorimin e saktë të maskës.

Sa i përket Green Pass për shoferët, Giovannini theksoi se është një “çështje komplekse” dhe se diskutimi është në vazhdim.

“Sa më shumë të përshpejtojmë fushatën e vaksinimit – specifikoi ai – aq më shumë sigurojmë të gjithë vendin. Sigurisht, operatorët që janë në kontakt me publikun duhet të jenë të parët që mbrohen”. Rekomandohet përdorimi i maskës Ffp2, e përdorur sipas gjykimit të individit, por që mbron në një mënyrë të veçantë në vendet e mbushura me njerëz.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.