Ministri italian: karantinë për ata që vijnë nga vendet jo-Shengen. Cfare ndodh me Shqipërinë?

836
0

Italia zgjedh linjën e maturisë dhe fut ne krantine dhe mbikëqyrje shëndetësore për të gjithë qytetarët nga vendet jo-Shengen.

Masa vlen edhe për qytetarët e 14 vendeve të identifikuara nga BE si “lista e gjelbër”, nga dhe për të cilët është e mundur të lëvizin lirshëm nga 1 korriku. Kjo është përmbajtja e urdhrit të nënshkruar nga Ministri i Shëndetësisë, Roberto Speranza.

Sipas urdherit te ministrit italian levizja e lire nga Shqiperia do te vazhdoje te mbetet akoma e mbyllyr per Italine pasi vendin yne nuk ben pjese ne listen e vendeve te sigurta. Kjo liste do te shqyrtohet serish pas dy javëve të para të korrikut.

Megjithate Italia lejon prej ditës së nesërme hyrjen në territorin italian të gjithë ata qe udhëtojnë nga vende extra Schengen për motive studimi, për punë, për kujdes shëndetësor e për urgjencë absolute.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.