Lufta me Covid ska mbaruar/ SHBA fut në ‘panik’ botën, ben levizjen qe askush se priste

794
0

SHBA ka blerë të gjitha rezervat e ilaçit remdesiriv.

Ministri Tregtisë dhe Industrisë, Nadhim Zahawi tha se SHBA ka blerë të gjitha rezervat e ilaçt, duke mos ndihmuar aspak shtetet e tjera.

“Duke u përpjekur të garojmë, ne në fund dëmtojmë të gjitha strategjitë tona”, u shpreh Zahawi.

Pas një studim me pacientë rezultoi se përdorimi i këtij preparati shkurton kohën e sëmundjes nga 15 në 11 ditë. Zyra per liçensimin e preparateve mjekësore në BE këshilloi licensimin e ktij ilaçi dhe perdorimin për të sëmurët me Covid-19.

Amerika ka siguruar më shumë se 500,000 doza te remdesiriv. Kjo shifër përfaqëson 100% të prodhimit të parashikuar për muajin korrik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.