Ministri Boccia: Heqja e kufizimeve për festa mund sjell rrezikun e valës së tretë

133
0

“Nëse ata duan të heqin kufizimet” për të lëvizur në “të gjitha komunat italiane do të na shohin shumë të kundërshtuar, nëse duan sqarime për komuna të vogla në zonat e brendshme, parlamenti ka mjetet për ta bërë këtë”. Kështu Ministri për Çështjet Rajonale Francesco Boccia u pergjigj në SkyTg24 jo për lehtësimin e masave të planifikuara për Krishtlindje dhe Vitin e Ri. “Ne jemi akoma në fazën më kritike dhe – shtoi ai – nëse sjellja nuk është rigoroze në dhjetor, rreziku i valës së tretë është mjaft i sigurt”.

Prandaj, thirrja për italianët është që “të respektojnë rregullat dhe të mbajnë vëmendjen maksimale”.

“Unë jam i shqetësuar për dy javët e pushimeve të Krishtlindjeve”, tha ministri i shëndetësisë Roberto Speranza . “Nëse mesazhi kalon, liro të gjithë – shtoi ministri – do të biem përsëri në një fazë të rrezikshme në janar dhe shkurt kur do të jemi në fushatën e plotë të vaksinimit”. “Linja ime është dhe mbetet ajo e maturisë dhe e ritheksoj fuqimisht – përfundoi ai – nevojën për të mos prishur sakrificat e bëra”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.