Meta “shkrihet” së qeshuri nga pyetja e gazetares: Ishte pyetje e mrekullueshme!

1
0

Në konferencën për mediat, Presidenti Ilir Meta, i pyetur nëse do ta lironte zyrën e Presidentit nëse shkarkohet nga Gjykata Kushtetuese, Presidenti Ilir Meta ka qeshur me të madhe, duke e cilësuar pyetjen të jashtëzakonshme.

Ai u shpreh se Presidenti ka mbrojtje të veçantë nga Kushtetuta dhe duhet më shumë se 2/3 e anëtarëve të “Kushtetueses” për ta shkarkuar.

Nëse shkarkoheni, a do ta lini zyrën?

Kjo ishte pyetje e mrekullueshme, ishte pyetje e jashtëzakonshme. Ky institucion ka qenë gjithmonë në shërbim të popullit të Shqipërisë. Presidenti ka një mbrojtjte të veçantë nga Kushtetuta e Shqipërisë, pasi është garanti i të drejtave shtetërore dhe prandaj duhen mbi 2/3 për ta shkarkuar Presidentin.

Kushtetuta e thotë qartë se Presidenti vetëm nëse shkel rëndë Kushtetutën pao kryen ndonjë klrim të rëndë mund të shkarkohet. Ilir Meta nuk ka tradhtuar interesat e Atdheut. Në Gjykatën Kushtetuese do të shkojnë çëhstje më të rëndësishme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.