Lotaria amerikane/ Dalin emrat fitues, ja si ta mësoni nëse jeni përzgjedhur

9450
1

Kanë mbetur edhe pak ore nga momenti i shumepritur kur secili prej jush që ka aplikuar për Lotarinë Amerikane të ketë me ne fund një përgjigje.

Në faqen zyrtare të Lotarisë Amerikane tregohet se duke nisur nga ora 18:00, date 8 maj 2021, të gjithë aplikantët do të mund të kontrollojnë nëse janë të përzgjedhur.

Gjithashtu ne profilin e Departamentit Amerikan te Shtetit ne Twitter u njoftua diten e djeshme se sot dalin emrat fitues te DV 2022 si dhe menyren si te kontrolloni nese jeni fitues tregon shqiptari.net

Bazuar në shpërndarjen e vizave të disponueshme për çdo rajon dhe shtet, individët do të përzgjidhen rastësisht nga kompjuteri ndërmjet aplikimeve të kualifikuara.

Të gjithë aplikantët e DV-2022 duhet të shkojnë tek Kontrolli i Statusit të të Regjistruarve duke përdorur numrin unik të konfirmimit të ruajtur nga regjistrimi për DV-2022 i aplikimit të tyre në internet për të gjetur nëse aplikimi i tyre është përzgjedhur në programin e DV.

Kontrolli i Statusit të të Regjistruarve do të jetë në dispozicion në faqen e internetit të E-DV https://dvprogram.state.gov/ duke filluar nga 8 maji 2021 deri më 30 shtator 2022.

Nëse aplikimi juaj është përzgjedhur, ju do të drejtoheni tek një faqe konfirmimi që do t’ju japë udhëzime të mëtejshme, përfshirë informacione për pagesat lidhur me procedurat e emigracionit për në Shtetet e Bashkuara.

Kontrolli i Statusit të të Regjistruarve do të jetë mjeti i VETËM me të cilin të përzgjedhurit do të njoftohen për përzgjedhjen e tyre për DV-2022. Departamenti i Shtetit nuk do të dërgojë letra njoftimi ose të njoftojë të përzgjedhurit me email.

Ambasadat e Shteteve të Bashkuara dhe konsullatat nuk do të sigurojnë lista për të përzgjedhurit. Individët të cilët nuk janë të përzgjedhur gjithashtu do të njoftohen VETËM përmes Kontrollit të Statusit të Regjistrimit.

Ju jeni të inkurajuar fuqimisht të hyni vetë tek Kontrolli i Statusit të t? Regjistruarve dhe të mos mbështeteni tek dikush tjetër për të kontrolluar dhe për t’ju informuar.

Në mënyrë që të merrni një vizë DV për të emigruar në Shtetet e Bashkuara, ju prapëseprapë duhet të përmbushni të gjitha kërkesat e pranueshmërisë sipas ligjit të SHBA-së.

Formulari elektronik DS-260 – Aplikimi Online për Vizë Imigruese dhe i Regjistrimit të të Huajve, si dhe zyrtari konsullor, do t’ju pyesin mbi pranueshmërinë tuaj për të imigruar sipas Ligjit të Shteteve të Bashkuara. Këto pyetje përfshijnë tema në lidhje me sigurinë dhe krimin.

Të gjitha shqyrtimet e aplikimeve dhe lëshimi i vizave DV të aplikantëve të përzgjedhur që kanë plotësuar kërkesat e duhura edhe për anëtarët e familjes së tyre duhet të përfundojnë deri më 30 shtator 2022.

Në asnjë rrethanë, Departamenti i Shtetit nuk mund të lëshojë DV-të dhe as USCIS nuk mund të miratojë apo të autorizojë pas kësaj date, dhe as anëtarët e familjes së DV-së të cilët nuk e morën vizën në të njëjtën kohë me aplikantin kryesor nuk mund t’i bashkohen aplikantit kryesor në Shtetet e Bashkuara pas kësaj date.

Per me shume na ndiqni ne faqen tone ne Facebook , Llotaria Amerikane

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.