Lëvizja e lirë, Shqipëria heq vizat me një tjetër shtet te madh

1657
0

Shqiptarët do të kenë tashme mundësi të ikin pa qenë nevoja që të pajisen me viza në një tjetër shtet te rendesishem.

PAra disa kohesh janë hequr vizat edhe me shtetasit kinezë dhe ata rusë, kjo për të favorizuar turizmin me qytetarët e këtyre vendeve.

Me vendimin e Këshillit të Ministrave janë hequr vizat me Arabinë Saudite. Vendimi është firmosur nga zv/kryeministri Erion Braçe në mungesë të Edi Ramës, i cili ndodhet për një vizitë në SHBA.

“Miratimin e memorandumit të bashkëpunimit, ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe qeverisë së Mbretërisë së Arabisë Saudite, për heqjen reciproke të vizave për qëndrim afatshkurtër për mbajtësit e pasaportave diplomatike të shërbimit dhe private për shtetasit e të dyja vendeve, sipas tekstit që i bashkëlidhet këtij vendimi.”

” Ky vendim hyn në fuqi pas botimit në “Fletoren zyrtare”, shkruhet në vendim.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.