Lajmi i fundit/ Hapet punësimi sezonal në Itali – Aplikimet edhe online ne dy sektore..

608
0

Lehtësimi i masave anticovid ka rikthyer mundësinë e punësimit sezonal në Itali, në sektorët e turizmit dhe bujqësisië. Ndërkohë që,  çdo i interesuar tashmë mund të bëhet pjesë e një programi punësimi të mbështetur nga ministria italiane e punësimit dhe Bashkimi Evropian, që kërkon burime njerëzore nga Shqipëria.

Përfaqësusit e projektit shpjegojnë per TV SCAN se aplikimet janë të hapura dhe ato mund të bëhet online ose fizikisht.

Federici thotë se përveç punësimit, programi ofron edhe formimim profesional në sektorin e agrokulturës dhe turizmit, si dhe formim gjuhe. Ndërkohë që, marrja e vizës është e garantuar, falë bashkëpunimit me ambasadën italiane në Tiranë.

Fillimisht, janë 400 persona që do të mund të punësohen falë këtij programi, ndërkohë që synimet janë që ai të zgjerohet edhe më tej.Ola Mitre / SCAN