Lajm i Rëndësishëm/ Decreto flussi 2021, jo vetëm në bujqësi, ja kuotat dhe teksti

111
0

Decreto flussi, drita jeshile nga Qeveria italiane

70,000 punëtorë të huaj, diçka më pak se drafti qe qarkulloi javët e fundit, por ende një numër i dyfishuar në krahasim me vitin e kaluar.

Ky është prezantimi i Dekretit të ri të Flukseve, i miratuar dje nga kryeministri Mario Draghi, i cili saktësoi se e kishte firmosur tashmë dispozitën. Një lajm shumë i rëndësishëm, i cili të lejon t’u japësh frymë të gjithë atyre sektorëve që prej kohësh kanë kërkuar miratimin e Dekretit për shkak të mungesës së rëndë të fuqisë punëtore .

Siç u përmend, në Itali janë gati të hyjnë punëtorë jashtë BE-së, të cilët do të punësohen jo vetëm në bujqësi, por edhe në sektorë vendimtarë si ndërtimi, turizmi dhe hoteleria.

Kryeministri Draghi nuk e ka përjashtuar aspak që një Dekret i ri i Flukseve mund të miratohet gjatë vitit 2022 për të lejuar hyrjen e punëtorëve të huaj shtesë.

Nga ana tjetër, falë ndryshimeve të thella të bëra në dekretet e sigurisë të prezantuara në qeverinë e parë Conte nga ish-ministri i Brendshëm i atëhershëm, Matteo Salvini, tani është e mundur që qeveria të përditësojë edhe numrin e hyrjeve të punëtorëve sezonalë. gjatë të njëjtit vit, pikërisht për shkak të një Dekreti të ri të Flukseve.

Teksti i plote ne italisht

/Shqiptari.net/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.