Lajm i mire per emigrantët në SHBA, ja plani i rëndësishëm që pritet nga Presidenti Biden që në ditën e parë

1012
0

Presidenti i zgjedhur i SHBA-ve, Joe Biden do të zbulojë një plan gjithëpërfshirës të imigracionit në ditën e tij të parë në detyrë, thotë një burim i njohur me propozimin për CNN, duke përshkruar një agjendë që siguron një rrugë shumë-vjeçare drejt shtetësisë për miliona emigrantë të padokumentuar që jetojnë aktualisht në Shtetet e Bashkuara .

Plani, i cili do të synojë gjithashtu të adresojë shkakun kryesor të migrimit nga vendet e Amerikës Qendrore dhe të përmirësojë përdorimin e teknologjisë në kufi, do t’i dërgohet Kongresit të Mërkurën, menjëherë pasi Biden të inaugurohet, tha burimi.

Biden premtoi gjatë fushatës se ai do ta bënte reformën e imigracionit një përparësi si president, një veprim që ishte në konflikt të drejtpërdrejtë me retorikën dhe veprimin anti-imigrim që përcaktoi katër vitet e Presidentit Donald Trump në detyrë. Presidenti i zgjedhur gjithashtu u përball me presionin e grupeve të imigracionit gjatë gjithë fushatës, shumë prej të cilëve shqetësoheshin se deportimi që ndodhi gjatë presidencës së Obamës do të vazhdonte në administratën e Biden.

Parimi qendror i planit të Biden është rruga drejt shtetësisë, e cila do të lejojë imigrantë të caktuar pa dokumenta të arrijnë shtetësinë brenda tetë viteve. Plani, sipas burimit, do t’u jepte emigrantëve të caktuar statusin e përkohshëm për pesë vjet, do t’i lejojë ata të aplikojnë për karta jeshile pas asaj kohe, dhe pasi të kenë përmbushur disa kritere, atëherë do t’i lejojë ata të aplikojnë për shtetësi tre vjet më vonë.

Për marrësit e Aksionit të Shtyrë për Ardhjet e Fëmijërisë, të ashtuquajtur ëndërrimtarë të cilët ishin të mbrojtur nën një program të parë të filluar nga Presidenti Barack Obama, rruga do të modernizohet, duke i lejuar ata të aplikojnë për një karton të gjelbër menjëherë.

Zëvendës-presidentja e zgjedhur Kamala Harris përshkroi së fundmi planin e imigracionit që do të shpaloset së shpejti në një intervistë me Univision.

“Do të bëhet fjalë për krijimin e një shtegu që njerëzit të fitojnë shtetësinë. Ne do të zvogëlojmë kohën nga ajo që ka qenë aktualisht 13 vjet në tetë vjet. Ne do të zgjerojmë mbrojtjen për ëndërrimtarët dhe marrësit e DACA. Këto janë disa nga gjërat që ne do të bëjmë në faturën tonë të imigracionit. Dhe ne besojmë se është një mënyrë më e zgjuar dhe më humane për t’iu afruar emigracionit “.

Plani, i cili u raportua për herë të parë nga Washington Post, do të kërkojë gjithashtu që emigrantët të kenë qenë në Shtetet e Bashkuara nga fillimi i 2021, një vendim i marrë për të ndaluar çdo migrim masiv në kufirin SHBA-Meksikë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.