Ky vend i veçantë ruhet orë e minutë që nga viti 1919, ja arsyeja

1264
0

Në shi dhe në diell, në deçborë edhe në stuhi, asnjë roje nuk lëviz nga va rri i ushtarit të panjohur i cili është një monument i ngritur për nder të një ushtari, detari, piloti apo marinari, si dhe për kujtimet e përbashkëta të të gjithë ushtarëve, marinsave, aviatorëve dhe detarëve të humbur në çdo luftë.

Të tilla mund të gjenden në shumë vende dhe janë zakonisht të profilit të lartë të monumenteve kombëtare por ky monument ndodhet në Virixhinia të SHBA-ve.

Ky ruhet çdo orë e çdo minutë që nga mesnata e 2 korrikut të vitit 1919. Rojet nuk largohen asnjëherë që aty, edhe kur moti është i rënduar. Madje ata kanë rrezikuar edhe jetët e tyre në rastet e uraganeve të ndodhura.

Spc. Brian Gougler, Tomb Sentinel, Tomb of the Unknown Soldiers, 3d U.S. Infantry Regiment (The Old Guard), guards the Tomb as snow begins to fall over Arlington National Cemetery, Va., Jan. 9, 2012. The Tomb has been guarded around the clock by Soldiers of the Old Guard since April 6, 1948. (U.S. Army Photo by Sgt. Jose A. Torres Jr.)

Gjatë gjithë historisë, shumë ushtarë kanë humbur jetët në luftëra eshtrat e të cilëve kanë mbetur të paidentifikuar. Pas Luftës së Parë Botërore, u ngrit një lëvizje për të përkujtuar këta ushtarë me një varr të vetëm për cdo ushtar të tillë paidentifikuar.

Rojet nuk largohen asnjëherë nga ai vend, edhe kur moti eshte ne kushte te veshtira duke shërbyer kështu me dinjitet dhe krenari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.