Ky shtet do te punësojë qente e policise për të zbuluar njerezit me COVID-19

314
0

Ministria e Brendshme e Emirateve Arabe (MPB) ka përfunduar me sukses provat ndaj qenve të policisë K9 në forcimin e masave parandaluese dhe përpjekjeve që synojnë frenimin e përhapjes së COVID-19.

Masa e re, e cila vjen pas përfundimit të suksesshëm të eksperimenteve praktike dhe studimeve shkencore, do të kontribuojë në promovimin e sigurisë dhe komunitetit.

Ai gjithashtu rrëzon përpjekjet kryesore dhe aktive të shtetit, duke dëshmuar se Emiratet e Bashkuara Arabe gjithmonë kanë qenë në pararojë të adoptojnë praktikat më të mira në të gjitha fushat.

Eksperimentet e bëra në Emiratet e Bashkuara Arabe janë mbështetur në berjen e tamponeve te shpejtë te rasteve të supozuara.

“Të dhënat dhe studimet treguan se zbulimi i rasteve të supozuara të COVID-19 arriti afërsisht 92 përqind në saktësinë e përgjithshme,” deklaroi Ministria e Brendshme.

Eksperimentet u kryen në spitalet në terren mbi vullnetarët në një numër fushash në Emiratet e Bashkuara Arabe.

“Shifrat tregojnë se qentë mund të zbulojnë shpejt rastet e infektuara, të ndihmojnë në mbrojtjen e vendeve kryesore, në mënyrë efektive të merren me turma të mëdha dhe të sigurojnë vende të mëdha, aeroporte, etj.”, Vuri në dukje Ministria.

Ministria e Brendshme dhe partnerët e saj vendosën të përdorin qentë duke pasur parasysh aftësinë e tyre të mëparshme të provuar në trajtimin e sëmundjeve të tjera ngjitëse, siç janë tuberkulozi dhe malarja, duke ndihmuar kështu autoritetet për të ndaluar përhapjen e pandemive.

Ministria gjithashtu mbajti një numër seminaresh ne bashkëpunim me disa vende dhe ekspertë botërorë për studime teorike dhe diskutime mbi përdorimin e qenve në zbulimin e rasteve të supozuara të COVID-19.

“Qentë me aftësi zbuluese janë të njohur për aftësitë e tyre të jashtëzakonshme që shkojne pertej qenve të tjerë, veçanërisht sensi i fortë i tyre i nuhatjes. Për këtë arsye, ato mund të përdoren në patrullat e policisë dhe sigurimin e qendrave, ngjarjeve, aeroporteve dhe lehtësirave të tjera jetësore”, tha MPB .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.