Ky fshat ne Itali do t’ju paguaje për të jetuar atje

630
2

Një fshat kodrinor në Italine qendrore-jugore, popullsia e të cilit ka pësuar plakje, po kërkon të rinj.

Santo Stefano di Sessanio, një fshat mesjetar, në anën lindore të Italisë qendrore-jugore, po kerkon që t’i paguajë te rinjte të cilët janë të gatshëm të shkojne dhe të fillojnë një biznes atje dhe madje do t’i mbështesë ata duke i dhënë atyre një vend për të jetuar me qira me cmim të lirë.

Hapi tjetër është shitja e shtëpive të braktisura për 1 €. Fshatrat nga i gjithë vendi kanë parë të huajt të cilët marrin pronën me qindarka, me marrëveshje që ata duhet të rinovojnë shtëpinë brenda një kohe të caktuar.

Por disa janë më të guximshëm si, Candela në Pulia, e cila u ofroi banorëve të ardhshëm 2,000 € për të lëvizur atje në 2017.
Kryetari i bashkisë Fabio Santavicca theksoi për CCN Travel:” Ne nuk po i shesim asgjë askujt, ky nuk është një biznes. Ne duam që fshati të vazhdojë të jetojë”.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.