Kundër nxehtësisë vjen “veshja kondicioner”

230
0

Këmisha me njolla djerse do të jetë një kujtesë e largët, falë pajisjes se re të krijuar nga Sony. Quhet Reon Pocket dhe është një kondicioner i veshur, i dizajnuar për të ulur temperaturën e trupit deri në 13 gradë dhe për të mbijetuar gjatë verës më të nxehtë. Ka një autonomi prej dy deri në tre orë dhe ngarkohet përmes USB.

Madhësia e kondicionerit të veshur është ekuivalent me atë të një smartphone, madhësia ideale për të qenë në gjendje ta kapni atë nën veshje. Ose mund ta kombinoni me këmishën e duhur të brendshme, e cila është e pajisur me një xhep të posaçëm të vendosur në mes të teheve të shpatullave, i kompletuar me një hekura për ventilim.

Xhepa Reon është rimbushur përmes usb tip-c, dhe autonomia e tij ndryshon nga dy deri në tre orë, në varësi të nivelit të intensitetit të kontrollit të klimës së përdorur.

Por si funksionon? Bazohet në fenomenin termoelektrik të quajtur efekt Peltier. Pajisja thith nxehtësinë e lëkurës, duke vendosur dy pjesë metalike në kontakt midis të cilave rrjedh një rrymë elektrike e lehtë. Transferimi i nxehtësisë i gjeneruar nxjerr ajrin e nxehtë në pjesën e jashtme, dhe në të njëjtën kohë fut ajrin e pastër në zonën e kontaktit. Ky proces funksionon gjithashtu në të kundërt, ngrohja në vend të ftohjes.

Pesha e një kondicioneri të veshur është vetëm 80 gram, por ky objekt i vogël është në gjendje të ulë temperaturën deri në 13 gradë ose ta ngrejë atë me 8. Reon Pocket komunikon pa tel me aplikacionin për Android dhe iOs, përmes të cilit është Ju mund të zgjidhni një nga tre nivelet e intensitetit të ajrit. Për momentin, pajisja është një ekskluzive japoneze dhe çmimi i saj është 13,000 jen (rreth 105 euro), ndërsa bluza kushton 1.800 jen, rreth 14,50 euro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.