Kujdes prinder dhe gjysher mos i beni femijet “servilet” tuaj, ja cfare thone shkenctaret..

2
0

Shkencetaret pas studimesh te gjata kane dale ne perfundimin se jane femijet qe i njohin me mire prinderit, dhe jo prinderit femijet sic pretendohet. Femijet i njohin me mire prinderit dhe te rriturit e tjere, sepse ata po mesojne si te behen edhe ata te rritur.

Duke vezhguar te rriturin ata verejne sjellje te ndryshme qe shpesh nuk i kuptojne nga se shkaktohen, por e ndjejne, dhe degjojne prinderit te thone se qenka faji i femijes qe u nxehen, u merziten apo u gezuan.

Femija duke qene i vogel apo ne moshen e dipendences se plote nga i rrituri dhe ne vecanti nga prindi, perpiqen te evitojne sjellje qe prindin e nervozojne. Femija perpiqet te beje veprimet qe prindit i pelqejne apo e gezojne.

Pra femija i nenshtrohet te rriturit, ben dhe thote ato veprime qe prindi deshiron te shohi dhe thote fjalet qe prindi deshiron te degjoje. Kujdes prinder dhe gjysher mos i beni femijet “servilet” tuaj. Nje nga shenjat e kesaj situate eshte te kerciturit e dhembeve naten. Lira Gjika

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.