Kjo pije shkatërron eshtrat tuaja dhe është plot me kimikate që shkaktojnë kancer!

972
0

Pavarësisht nga provat në rritje që lidhin sodën me çështje serioze shëndetësore, të tilla si diabeti, trashja, prishja e dhëmbëve dhe sëmundjet e zemrës, kjo pije është ende pija më gjerësisht e konsumuar në planet. Vetëm në Amerikë, mbi $ 75 miliardë dollarë sode shitet çdo vit. Lexo dhe zbulo se soda mund të ndikojë në shëndetin tuaj të përgjithshëm.

1. Pija me gaz mund të çojë në osteoporozë
Për të filluar, të gjitha pijet me gaz, përfshirë ato të rregullta dhe dietike, depozitohen me fosfate ose acid fosforik që përmirësojnë aromën e tyre dhe zgjasin afatin e tyre të ruajtjes. Edhe pse acidi fosforik gjendet në një numër të ushqimeve të tëra, marrja e tepërt ka qenë e lidhur me problemet e zemrës dhe veshkave, humbjen e muskujve, osteoporozën dhe plakjen e përshpejtuar. Nivelet e tepërt të acidit fosforik gjithashtu pakësojnë nivelet e kalciumit që shkaktojnë humbjen e kockave. Përveç kësaj, kafeina në sode prek absorbimin e duhur të kalciumit në trup. Në këtë mënyrë, sode redukton densitetin e kockave dhe rrit rrezikun e osteoporozës.

2. Pija me gaz të shëndoshë. Një studim i Danimarkës zbuloi se konsumi i rregullt i sodeit jo-dietë rezulton në rritje të konsiderueshme në akumulimin e yndyrës rreth muskujve të mëlçisë dhe skeletit. Të dyja janë faktorë rreziku për rezistencën e insulinës dhe diabetin. Rezultatet e studimit kanë arritur në përfundimin se konsumi i rregullt i sodës çdo ditë për gjashtë muaj ka sjellë rritjen e yndyrës së mëlçisë, yndyrën skeletore, yndyrën e gjakut të triglicerideve dhe yndyrën e organeve, së bashku me një rritje të kolesterolit në gjak prej 11%.

3. Pija me gaz përmban aditivë që shkaktojnë kancerin Ngjyra kafe në shumicën e pijeve vjen nga ngjyrosja artificiale e karamelës, e cila është një aditiv popullor që përmban dy ndotës: 2-metilimidazol dhe 4-metilimidazol, të dyja të lidhura me kancerin në kafshë. Sipas propozimit të rreptë të Kalifornisë 65 të kimikateve, kancerogjene të njohura, vetëm 16 mikrogramë në ditë nga 4-metilimidazole është një kërcënim për kancer. Gjëja alarmante është se shumica e colas kafe, të dy dietë dhe të rregullt, përmbajnë 200 micrograms të kësaj substance për 20 shishe shishe.

4. Pija me gaz shkakton prishjen e dhëmbëve Konsumi i tepërt i sodës çon në prishjen e dhëmbëve, si tek fëmijët dhe të rriturit. Përveç kësaj, acid limoni në sode dëmton smaltin e dhëmbëve dhe përfundimisht dentinën – thelbin e dhëmbit.

Sëmundja e dhjamit të mëlçisë Jo-alkoolike : Pijet e sheqerit janë të ngarkuar me fruktoza, e cila mbingarkohet mëlçinë, e cila e kthen fruktozën në yndyrë. Ky grumbullim i yndyrës përfundimisht rezulton me sëmundje jo-alkoolike të mëlçisë yndyrore.
Rezistenca e Insulinës: Sasia e tepërt e sheqerit mund të çojë në rezistencën e qelizës ndaj insulinës. Kjo e bën pankreasin të prodhojë edhe më shumë insulinë për të hequr glukozën nga qarkullimi i gjakut, duke rritur nivelin e insulinës dhe duke shkaktuar rezistencë ndaj insulinës.
Diabeti i tipit 2: Një kanaçe e vetme pije me gaz në ditë rrit rrezikun e diabetit të tipit 2.
Sëmundja e zemrës: Konsumi i rregullt i sodës mund të rrisë disa nga faktorët kryesorë të rrezikut për sëmundjen kardiovaskulare. Në fakt, vetëm një pije me sheqer në ditë shkakton një rrezik 20% më të lartë të vuajtjes ose vdekjes nga një atak në zemër.
Demenca: Rritja e sheqerit në gjak ka qenë gjithashtu e lidhur me një rrezik në rritje të çmenduri, një numër studimesh kanë konfirmuar. Marrja e tepërt e pijeve me sheqer ndërhyn me kujtesën dhe aftësitë për marrjen e vendimeve, dhe përfundimisht vendos baza për kushtet si sëmundja e Alzheimerit.