“Burg për ujin”, nga 1 shkurti derë më derë

709
0

Nga 1 shkurti, Qeveria do të nisë aksionin për ndërprerjen e lidhjeve të paligjshme të ujit të pijshëm.

Inspektorët do zbresin më parë në terren për të kontrolluar derë më derë nëse qytetarët i kanë paguar faturat e prapambetura.

Pas 20 ditësh, grupet e punës do të ndërpresin lidhjet e jashtëligjshme që cenojnë furnizimin me ujë të pijshëm.

Ligji parashikon burg për ata qytetarë, që ndërhyjnë në rrjetin e shpërndarjes së ujit, pasi grupet e kontrollit u kanë ndërprerë lidhjen.

Aksioni do të nisë me verifikimin e kontratave, sahateve dhe pagesat e institucioneve publike dhe buxhetore e jo buxhetore, më pas me nëpunësit e administratës, biznesi dhe familjarët.