Kjo eshte shqiptarja e parë kamioniste në Itali, “braktisi” parukerinë për timonin..

97
0

Bianka Dervishi është një ndër shqiptaret e para e cila ka guxuar në profesionin e saj. Ajo jeton prej vitesh në Itali dhe punon me kamion. Ajo ka rrëfyer për mediet se ka braktisur profesionin e parukerisë dhe tashmë prej kohësh nget kamionin.

Një profesion ky që zakonisht u besohet meshkujve, por për Bianknë është një punë e zakonshme tani. Ajo thotë se hipi në kamion kur ishte 19 vjeç dje që prej asaj kohe nuk iu nda më, duke shtuar se filimet e saj ishin të vështira, por gjithmonë ka patur mbështetjen e familjes.

“Lashë profesionin tim si parukjere për t’ju përkushtuar më shumë kamionit”, tha ajo duke vijuar “E kisha të vështirë t’ua thoja familjarëve, por pastaj ata ishin të lumtur, sidomos babai”, tha Dervishi.

“Në kompaninë që jam, jam e vetmja vajzë aty, por kur unë zbres më shikojnë më çudi”, tregoi ajo.