Ital/ Keto jane Rajonet qe ndryshojne nga portokalli në zona te verdha: ja çfarë ndryshon

546
0

Presidentët Fontana dhe Cirio e kanë njoftuar tashmë këtë: nga e diela Lombardia dhe Piemonte do të kalojnë nga zona portokalli në të verdhë. Campania dhe Toskana mund të bëjnë të njëjtën rrugë. Vendimi perfundimtar ende mungon, i cili mund të mbërrijë në mbrëmje për t’u ratifikuar më 13 dhjetor.

Çfarë ndryshon në Rajonet që kalojnë nga zona portokalli në të verdhë – Në Rajonet në zonën e verdhë mund të lëvizni nga 5 në 22 pa vetë-certifikim. Nga ora 10:00 deri në 5 të mëngjesit, udhëtimi është i ndaluar, përveç atyre për shkak të nevojave të punës, situatave të domosdoshmërisë ose arsyeve shëndetësore.

Lejohet të lëvizet në një Komunë tjetër brenda të njëjtit Rajon. Të gjitha dyqanet mund të hapen përsëri, pa kufizime në kategoritë e produkteve që mund të blihen. Përveç kësaj, ju mund të arrini në shtëpinë e dytë, për sa kohë që është gjithashtu në zonën e verdhë.

Në zonën e verdhë, restorantet dhe aktivitetet e tjera hotelierike, nga baret tek dyqanet e akulloreve, janë të hapura me mundësinë e konsumimit brenda nga 5 në 18, gjithmonë duke respektuar rregullat e distancës dhe kapacitetin maksimal të lokaleve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.