Këto janë 10 punët më të paguara për vitin 2023 në Amerikë

1912
0

Raporti i fundit i US News & World Report, paraqet dhjetë punët më të paguara për vitin 2023 në SHBA, ndoshta duke ofruar një sugjerim për profesionistët e ardhshëm.

Punë të tjera me pagesë më të lartë që përgjithësisht kërkojnë vetëm një diplomë katërvjeçare, përgjithësisht përfshijnë role në teknologjinë e informacionit, marketing dhe biznes.

Pavarësisht sulmit të teknologjisë dixhitale dhe inteligjencës artificiale, këto profesione “më të shtrenjta” vazhdojnë të përqendrohen më shumë në kujdesin ndaj njerëzve.

Më poshtë janë 10 punët më të paguara të vitit 2023:

Anestezistët – Paga mesatare vjetore: 310.000 euro

Kjo karrierë shumë e specializuar kryeson listën e profesioneve me pagat më të larta. Orari i punës për një anesteziolog, natyrisht, mund të jetë i gjatë dhe i paparashikueshëm pasi ato ndjekin orarin e sallës së operacionit. Anesteziologët duhet të jenë aty si për procedurat e planifikuara ashtu edhe për procedurat e urgjencës, gjë që shton natyrën e paparashikueshme të ditës së punës.

Kirurgët Maksilofacial – Paga mesatare vjetore: 295.000 euro

Këta kirurgë trajtojnë një gamë të gjerë sëmundjesh, lëndimesh dhe defektesh në dhe rreth gojës dhe nofullës. Ndër problemet më të zakonshme që ata mund të menaxhojnë janë dhëmbët e pjekurisë, tumoret e nofullës së deformuar dhe cistat e nofullës dhe gojës. Ata gjithashtu mund të kryejnë kirurgji të implantit dentar. Ata punojnë në spitale, qendra të mëdha mjekësore dhe zyra dentare, dhe mund të jenë profesorë në shkollat ​​dentare ose mbikëqyrës të banorëve në trajnim.

Mjeku obstetër dhe gjinekolog – Paga mesatare vjetore: 280,000 €

Ky është një specialitet mjekësor që fokusohet në ofrimin e kujdesit mjekësor lidhur me shtatzëninë, lindjen ose shëndetin e sistemit riprodhues të gruas.

Kirurg – Paga mesatare vjetore: 200.000 deri në 280.000 euro

Mesatarisht, një kirurg i përgjithshëm punon 50-60 orë në javë (pa përfshirë kohën e disponueshme për gatishmëri). Në varësi të urgjencave, kirurgët mund të jenë gati 24 orë në ditë, shtatë ditë në javë.

Ortodonti – Paga mesatare vjetore: 190.000 deri në 250.000 euro

Ortodontët janë të specializuar në masat korrigjuese të dhëmbëve dhe shpesh marrin rekomandime nga dentistët e përgjithshëm të pacientëve. Këta mjekë shpesh marrin rreze x, vendosin mbajtëse, krijojnë mbrojtëse për gojën dhe kryejnë procedura të tjera sipas nevojës së pacientit. Sipas Byrosë Amerikane të Statistikave të Punës, numri i punëve ortodontike në SHBA do të arrijë në 6300 deri në vitin 2031, një rritje prej 5% nga viti 2021.

Mjek Patolog – Paga mesatare vjetore: 250.000 euro

Patologët janë mjekë që diagnostikojnë sëmundjet dhe kryejnë analiza laboratorike duke përdorur organe, inde dhe lëngje trupore dhe shpesh punojnë me kohë të plotë.

Psikiatri – Paga mesatare vjetore: 235.000 euro

Ndryshe nga psikologët, psikiatrit janë mjekë. Pas marrjes së një diplome universitare, ata duhet të përfundojnë shkollën mjekësore, e ndjekur nga një program qëndrimi. Ato mund të gjenden në çdo mjedis pune: praktika private, spitale, shërbime komunitare, shkolla, programe rehabilitimi dhe burgje. Psikiatria pritet të jetë një nga specialitetet me rritje më të shpejtë në vitet e ardhshme me Byronë e Statistikave të Punës të SHBA që parashikon se punësimi do të rritet me 9% nga 2021 në 2031.

Infermiere anesteziste – Paga mesatare vjetore: 190,000 euro

Infermieria priret të paguajë mirë në përgjithësi krahasuar me shumicën e karrierave të tjera, dhe infermierët anestezistë janë veçanërisht të mirë-paguar. Edhe pse roli i tyre është i ngjashëm me atë të një anestezisti, ata nuk kryejnë të njëjtin nivel trajnimi.

Pediatër – Paga mesatare vjetore: 130.000 – 185.000 euro

Pediatrit fitojnë më pak se mjekët e përgjithshëm, por janë ende ndër profesionistët më të paguar.

Pilot, bashkë-pilot dhe inxhinier fluturimi – Paga mesatare vjetore: 130,000 € – 185,000 €

Puna në industrinë e aviacionit mund të nënkuptojë shumë kohë larg shtëpisë, por në shumë raste, kjo çon edhe në një pagë të mirë. Piloti ose kapiteni zakonisht ka përvojën më të madhe në drejtimin e një aeroplani dhe mbikëqyr anëtarët e tjerë të ekuipazhit. Bashkëpiloti është i dyti në komandë gjatë fluturimit dhe ndihmon kapitenin me përgjegjësitë në kabinë.

Inxhinierët e fluturimit kryejnë kontrolle para fluturimit, monitorojnë presionin e kabinës së avionit, vlerësojnë sa karburant digjet dhe kryejnë detyra të tjera të rëndësishme. Megjithatë, për shkak të rritjes së automatizimit në avionët e rinj, tani ka më pak vende pune për inxhinierët e fluturimit.