Kërkohen kujdestarë, a mund të punoni në një ishull të Irlandës

1409
0

Dëshiron të ndryshosh jetën tënde dhe po kërkon një vend ku të jetosh i qetë? Ishulli i Great Blasket, gjatë bregdetit irlandez, është në kërkim të dy personave që të jetojnë dhe punojnë atje për gjashtë muaj, nga prilli deri në tetor.

Zyra e turizmit ka publikuar një njoftim që kërkon një vendndodhje unike për një çift ose dy miq për të menaxhuar një dyqan kafeje në ishull transmeton shqiptari.net.

Menaxheri që publikoi njoftimin tha se ” punë intensive dhe e vështirë, por është një pozicion vërtet unik, një kthim i vërtetë në origjinën: zjarre, qirinj, soba, kafshë të egra dhe natyra”.

Po, sepse në ishull nuk ka energji elektrike, nuk ka internet ose ujë të nxehtë: është një kthim i vërtetë në të kaluarën.

Great Blasket është më i madhi i një grupi ishujsh të quajtur Blaskets jashtë gadishullit Dingle në Kerry. Ishulli është i njohur për natyrën e tij të paprishur dhe natyrën e egër, por terreni i saj i thyer e ka bërë atë të papërshtatshëm për popullsinë që preferoi të vendoset diku tjetër.

Në fakt, ishujt kanë qenë të pabanuar që nga viti 1953. Në Blasket të Madh nuk ka energji elektrike ose ujë të nxehtë dhe, në faqen e internetit të ishullit, uji i pijshëm është i kufizuar dhe vizitorëve u kërkohet ta sjellin atë me vete.

Të jetosh dhe të punosh në ishull nënkupton shkëputjen nga moderniteti dhe katapultimin në një vend të egër. Sipas portalit shqiptari, kandidatët idealë duhet të kenë aftësi të mira marrëdhënieje dhe të jenë miqësorë, të dobishëm dhe bisedues.

Gati për të aplikuar? Për të mësuar më shumë, mund të dërgoni një email në info@greatblasketisland.net .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.