Nëse e keni këtë kartëmonedhë 20 euro, mbajeni, mund të vlejë më shumë se sa mendoni

293
0

Të gjithë të apasionuarit në botën e numizmatikës po kërkojnë gjithnjë e më shumë për kartëmonedha, monedha dhe pulla të veçanta, ndër më të rrallat dhe mbi të gjitha të karakterizuara nga një vlerë më e madhe.

Në artikullin e sotëm duam t’ju flasim për një kartëmonedhë specifike prej 20 eurosh që përdorim ditë pas dite dhe e cila, pavarësisht se qarkullon mjaft lirshëm, mund të përfundojë si një pasuri jo e vogël.

Por, duhet thënë gjithashtu se ndonjëherë nuk e dimë se kemi një gjë të rrallë në dorë dhe për këtë arsye e shpenzojmë kartëmonedhën pa pasur asnjë problem.

Pra, siç e thamë edhe më lart, si kartëmonedhat ashtu edhe monedhat janë objekte të kërkuara nga koleksionistët më të pasionuar, por cilët janë faktorët që përcaktojnë rrallësinë e tyre?

Sigurisht që ka faktorë shumë specifikë si viti i emetimit dhe kodi i tyre serial që rrisin vlerën e një kartëmonedhe të vetme.

Kartëmonedhat më të kërkuara dhe rrjedhimisht më të vlerësuarat janë, për arsye të dukshme, ato në shtypje shumë të hershme, pra ato që janë në gjendje optimale të konservimit dhe që nuk kanë qarkulluar kurrë dhe për këtë arsye nuk tregojnë asnjë shenjë konsumimi.

Sot ju tregojmë se kjo kartëmonedhë e veçantë 20 euro vlen shumë më tepër. Ajo që duhet të dini është se prania e gabimeve në prerje, si dhe defektet, mund të kontribuojnë në rritjen e vlerës së vetë kartëmonedhës dhe gjithashtu mund të përcaktojnë rrallësinë e një ekzemplar të caktuar.

Gjithsesi, në varësi të gjendjes së ruajtjes në të cilën gjendet kartëmonedha, ekzistojnë ekzemplarë të caktuar prej 20 eurosh që kanë një vlerë mjaft interesante.

Kartëmonedha që ka vlerën më të madhe është pa dyshim kartëmonedha njëzet euro e Qipros e cila është pjesë e serisë së quajtur G007 që ka ka nënshkrimin Trichet e cila merr një vlerë të rëndësishme të barabartë me shifrën 290 euro.

Por ndër kartëmonedhat më të kërkuara gjejmë edhe kartëmonedhën 20 euro nga Sllovenia e cila është pjesë e serisë G012 dhe ka një vlerë prej 250 euro.

Gjithashtu kartëmonedha 20 euro nga Italia me seri S001 e cila ka nënshkrimin Draghi, vlera kap shifrën 220 euro.