Itali/ Kapet banda e skifterave akrobatë: shoqet e tyre vepronin si shoferë

486
0

Ata ishin bërë mjeshtër në hyrjen në apartamente nga dritaret duke përdorur ulluqe dhe ballkone duke shkaktuar një breshëri vjedhjesh që linin pronarët si dhe u grabitën sendet e tyre personale, madje edhe te tronditur për shkak të kushteve në të cilat ata e gjenin shtëpinë transmeton shqiptari.net.

Në fund ata u inkuadruan nga agjentët e Skuadrës Mobile te Genoves, të cilët gjithashtu rindërtuan sesi vepronte banda – tre burra me origjinë shqiptare dhe tre gra: e para merrej me vjedhjen aktuale, e dyta veproi si shoferë, duke shfrytëzuar pranine e tyre qe të jetë më pak te dyshimtë.

Territori i gjuetisë Genova dhe provinca: deri më sot, prokurori po konteston goditjet e kryera midis Rapallo, rretheve të ndryshme të kryeqytetit Ligurian (përfshirë Sestri Ponente dhe Sturla) dhe Gattorna.

Banda e hajdutëve të apartamenteve u kap ditët e fundit pas disa muaj hetimesh që filluan në vitin 2019. Hetuesit, të koordinuar nga menaxheri Stefano Signoretti, kanë rindërtuar në detaje lëvizjet dhe mënyrën e funksionimit të anëtarëve me ndjekje dhe përgjime, duke zbuluar dhjetra vjedhje të kryera prej tyre. Burrat, siç u përmend, përdorën forcën e tyre fizike për të ngjitur portat dhe dyert dhe për të arritur në katet më të larta të ndërtesave, gratë i shoqëruan ato.

Dhjetëra rastet e shenjestruara, në një rast duke bërë deri në dhjetë here përpjekje për të qenë në gjendje të hynin në një apartament te piketuar nga i cili ata u larguan duke u bere pishman që nuk ishin në gjendje të “merrnin vezët e Pashkëve për t’u sjellë femrave te tyre”, siç u zbuluan nga hetuesit e përgjimeve transmeton shiptari.net.

Njëri nga burrat ishte arrestuar tashmë në Prill 2019 pikërisht për vjedhje. Të tre janë në burg, ndërsa arrest shtëpiak është bërë për tre shoqet.