Green Pass: kërkohen dy doza për aeroplanë, trena dhe anije. Rregullat, nga restorantet te diskotekat

500
0

Pas ditësh takimesh, diskutimesh dhe polemikash, qeveria sot më në fund duket e gatshme të marrë të ashtuquajturën “mënyra italiane për Green Pass”. Ky është dekreti që përcakton se të paktën një dozë anti-Covid është e nevojshme për të hyrë në të gjitha vendet e brendshme (përfshirë restorantet) dhe dozën e dyfishtë në vend, kudo që ekziston rreziku i tubimeve.

Arsyeja e dispozitës së re, e cila gjithashtu do të përmbajë parametrat e rinj për përcaktimin e brezave të rrezikut, në parim duhet të jetë kjo. Detajet përfundimtare do të paraqiten nga dhoma e kontrollit, e mbledhur këtë mëngjes në Palazzo Chigi, e cila pas një konfrontimi të njoftuar si të vështirë me Rajonet dhe mendimi i Komitetit Shkencor Teknik (CTS) duhet të jetë në gjendje të vendosë të gjithë në marrëveshje dhe të kalojë topin drejtuar Këshillit të Ministrave.

Në atë pikë CDM do të miratojë tekstin në mënyrë që të hyjë menjëherë në fuqi (nga e hëna 26) masat e reja. Në fakt, koha është thelbësore. Jo vetëm sepse pa parametrat e rinj që vendosin shtrimet në spital, rajone të ndryshme nga java e ardhshme do të ishin tashmë në zonën e verdhë (përfshirë Lazion), por mbi të gjitha sepse ne duhet të përpiqemi të thyejmë trendin në rritje të infeksioneve.

Green Pass, çfarë mund të bëhet me një dozë të vetme

Pikërisht për këtë arsye qeveritarët, fillimisht skeptikë për mundësinë, më në fund miratuan përdorimin e pasimit edhe në zonën e bardhë. Megjithatë, këtu, sipas hipotezave që duken më të forta në tryezë, do të jetë e mjaftueshme që të keni një dozë të parë për të hyrë në vendet publike brenda. Baret (me përjashtim të shërbimit të sportelit) dyqane, restorante dhe ndoshta edhe kinema dhe teatro (për të cilat në të vërtetë mundësia e imponimit të përfundimit të ciklit të vaksinimit mbetet e gjallë).

Ideja në praktikë është që menjëherë të imponohet detyrimi i Green Pass “me një dozë të vetme” për një seri të tërë aktivitetesh jo thelbësore dhe nga shtatori ta shtrijë atë në ato thelbësore.
Një qasje graduale që nga ana tjetër nuk duhet të ketë të bëjë me mjete transporti në distanca të gjata siç janë aeroplanët, trenat dhe anijet. Ende nuk është arritur një marrëveshje, por ne po shkojmë drejt detyrimit të një dozë të dyfishtë (ose tampon ose shërimi).

Green Pass (me dy doza) për ngjarje të mëdha

Megjithatë, ka pak dyshime për ngjarjet kryesore. Për të hyrë në koncerte, shfaqje dhe ndeshje futbolli në stadiume (negociatat për mbushjen e tyre nuk janë përfunduar, megjithatë) do të nevojiten të dyja dozat e vak sinës. Kjo u konfirmua nga presidenti i Konferencës së Rajoneve dhe guvernatori i Friuli Venezia Giulia Massimiliano Fedriga: “Konferenca – shpjegoi ai dje – ka përpunuar disa propozime mbi përdorimin e Green Pass në një perspektivë pozitive, ose për të lejuar rifillimi i aktiviteteve deri më sot nuk lejohet ose kufizohet. Për shembull, ngjarje të mëdha sportive dhe argëtuese, diskoteka, panaire dhe kongrese ».

Green Pass , skadon nëse harroni dozën e dytë

Përveç shtrirjes së pashmangshme të gjendjes së jashtëzakonshme, teksti që po hartohet duhet të përfshijë gjithashtu një masë që synon inkurajimin e italianëve për të përfunduar ciklin e vak sinimit. Në praktikë, qëllimi është që të shmangen që ata që kanë marrë një dozë dhe me kalimin relativ të kenë mundësi të përdorin aktivitete të shumta, të jenë të kënaqur dhe të ndërpresin ciklin. Sipas asaj që mësohet në dekret, do të specifikohet se leja e lëshuar 14 ditë pas administrimit të parë nuk do të jetë më e vlefshme nëse berja e dozes se dyte anulohet./shqiptari.net/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.