Ju kujtohet refugjati që shiste stilolapsa për të ushqyer vajzën e vogël? Nuk do ta besoni si i ka ndryshuar jeta e tij..

470
0

Kohët e fundit, një foto që tregon situatën e Sirisë ka shkuar virale në internet.
Abdul Halim al-Attar, një palestinez nga kampi i refugjatëve Yarmouk i shkatërruar në Siri është heroi kryesor në foton virale.

Pasi u zhvendos nga situata konfliktuale rreth tij, ai nga Siria me familjen e tij filloi një jetë të re.

Përkundër faktit se gruaja e Abdul e kishte lënë atë vetëm me vajzën e tij 4-vjeçare, ai ishte plotësisht i vendosur të mos kthehej në Siri. Ai e dinte se nuk kishte vend për fëmijën e tij të vogël të rritet në mënyrë paqësore.

Në një përpjekje për të mbështetur familjen e tij, Abdul, një baba i vetëm bëri diçka të jashtëzakonshme për familjen e tij.

Në rrugët e Bejrut, ai u pa duke mbajtur lapsa në një rrugë në periferi jugore të Damaskut, duke mbajtur vajzën e tij katërvjeçare, Reem.

Një ditë një i huaj, Gissur Simonarson kapi një fotografi të Abdul që mbante vajzën e tij, Reem.

Ky i panjohur, duke qenë themeluesi i Konfliktit Neës, i postoi këto fotografi me shpresën për të mbledhur para për ta në internet.

Dhe papritur faqja u përmbyt me shumë kërkesa për ta ndihmuar atë.

Përpjekjet për mbledhjen e fondeve të Simonarsonit përfunduan me sukses duke ngritur mbi 200,000 dollarë për ta ndihmuar atë.

Këto para ndryshuan gjithçka për Abdul dhe ai ishte në gjendje të siguronte ushqim dhe strehim për familjen e tij.