Jepet alarmi, rikthehet vala e dytë e Koronavirusit në qytetin italian

779
0

Virusi nuk po ndalet akoma. Alarmi vjen sërish nga vendi fqinj Italia, ku raportohet se është rikthyer vala e koronavirusit në Veneto.

Po cojme dem 4 muaj masash, këto ishin fjalët e guvernatorit të Venetos, Luca Zaia, pasi u njoftua se indeksi R që mat epideminë e koronavirusit ka kaluar ditët e fundit nga 0.43 në 1.63. Vatra të shumta po dalin përditë në këtë rajon, nga të parët që u godit nga pandemia në javët e para të vitit, ndoshta edhe më herët.

Një nga vatrat më shqetësuese vjen nga një lokalitet pranë Vicencës, ku rreth 90 persona janë nën hetim epidemiologjik pasi një menaxher i një sipërmarrje të produkteve metalike ishte kthyer nga Serbia, vend ku kishin një degë. Ai se bashku me kolegët e tij kishin rënë në kontakt me një person të zonës, i cili doli i infektuar.

Por në mënyrë të papërgjegjshme, personi ishte kthyer në Itali me 25 qershor, kishte marrë pjesë dy ditë më vonë në një varrim dhe më pas në një ditëlindje cka ka bere qe te rritet ndjeshem numri i kontakteve te te infektuarve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.