Japonezët shpikin këpucët me GPS për të lokalizuar të moshuarit, arsyeja do t’ju habisë

400
0

Aftësia e japonezëve për të shpikur zgjidhje të reja teknologjike është me të vërtetë e mahnitshme dhe, madje në këtë rast, një kompani e quajtur Wish Hills ka krijuar një objekt shumë të dobishëm që tashmë ka qenë në gjendje ta bëjë jetën më të lehtë për shumë njerëz.

Kompania ka krijuar këpucë që përmbajnë një GPS locator që ju lejon të gjurmoni njerëzit probleme me kujtesën, siç është, për shembull, një person i moshuar që vuan nga Alzheimeri dhe që largohet nga shtëpia.

Ky projekt quhet GPS Dokodemo Shoes dhe falë pajisjes së vendndodhjes me të cilën është i pajisur, lejon njerëzit që janë më të afërt me pacientin ta gjejnë atë përmes një harte.

Kompania, e cila vepron në sektorin e infermierisë, ka menduar për këtë zgjidhje sepse në Japoni ka mbi 3 milion njerëz që vuajnë nga demenca dhe shumë shpesh disa prej tyre janë të humbur. Pra, për të ndihmuar familjet që kujdesen për këta pacientë, ata hartuan këtë zgjidhje të mrekullueshme.

Këto këpucë shiten me 16200 jen, pak më shumë se 130 euro, plus ata kanë një kosto mujore të rrjedhës që është rreth 13 euro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.