Evropa vaksinohet sot, falas por jo e detyrueshme, duhet 80% e popullsise per imunitetin tufes

199
0

Ka ardhur dita e shpallur Dita e Vax, në të cilën Italia fillon vaksinimet anti-Covid së bashku me vendet e tjera të BE. Tre bashkatdhetarët e parë që do të vaksinohen janë mjekët Maria Rosaria Capobianchi, Alessandra Vergari dhe Alessandra D’Abramo, infermierja Claudia Alivernini dhe punonjësi i shëndetit social Omar Altobelli. Hungaria dhe Sllovakia parashikuan administrim nga 24 orë. Katër milion njerëz në të gjithë botën tashmë kanë marrë ilaçin.

“Vaksina falas por jo e detyrueshme”

“Vaksina Covid është falas për të gjithë, por jo e detyrueshme”. Komisioneri i jashtëzakonshëm për urgjencën Domenico Arcuri e përsëriti këtë, duke shtuar: “Unë mendoj se numri i njerëzve të vaksinuar do të jetë shumë më i lartë nga sa mendojmë. Italianët janë shumë më të mirë se sa ne përpiqemi t’i përfaqësojmë ata”.

“Për imunitetin e tufes, 80% e italianëve duhet të vaksinohen”. Komisioneri për urgjencën Domenico Arcuri tha, menjëherë pas vaksinimeve të para në Spallanzani në Romë. “Ne duhet të qëndrojmë të kujdesshëm, të durueshëm dhe të përgjegjshëm. Beteja është ende shumë e gjatë, nuk duhet të mashtrojmë veten se gjithçka ka mbaruar, por më në fund ka një vaksinë. Sa për mua, unë do të vaksinoj veten kur të jetë radha ime. Unë mendoj se nuk kam të drejtë të asnjë privilegj “.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.