Italia shkon drejt portokallit: Nga e hena rajonet qe shkojne drejt rihapjes

876
0

Nga e hëna Italia do të jetë më pak e kuqe. Të paktën 5 rajone shpresojnë të bëhen portokalli: Lombardia, Piemonte, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia dhe Toskana.

Monitorimi i fundit javor që do të shpallet sot duhet të garantojë masa më pak të ngurta për dy të tretat e territorit.

Ne te kuqe do të jete pothuajse me siguri Kalabria, Campania, Puglia dhe Valle d’Aosta, të cilave Sardenja ka gjasa të shtohet.