Italia rihapet nga nesër, rregullat e reja: ja ndryshimet me dekretin e ri

1755
0

Italia rihapet nesër. Aktivitetet në natyrë fillojnë përsëri, nga argëtimi te hotelieri. Por me shtetrrethimin në orën 22:00 Studentët nga të gjitha shkollat ​​dhe universitetet kthehen të pranishëm, përveç në zonat e kuqe. Nga 15 maj, institucionet e larjes dhe pishinat e hapura të notit fillojnë përsëri. Më 1 qershor varet nga palestrat edhe brenda, në korrik drita jeshile edhe për në Panaire. Për të lëvizur midis Rajoneve vjen një “pasim”, në modelin e ‘pasazhit të gjelbër’ evropian.

Ja disa nga masat e njoftuara që duhet të përmbahen në dekretin tjetër, në fuqi nga nesër.

Zona e verdhë kthehet dhe restaurohet pas më shumë se një muaj ndalimi. Por me disa ndryshime krahasuar me të kaluarën. Midis këtyre, mundësia e lëvizjes së lirë midis Rajoneve të klasifikuara në këtë ngjyrë dhe rifillimi i aktiviteteve të ndryshme, veçanërisht jashtë.

Dekreti i ri parashikon krijimin e një ‘kalimi’ që vërteton ekzistencën e një prej kushteve të mëposhtme: berja e vaksinimit, kryerja e një testi negativ Covid në një kornizë kohore që do të përcaktohet, jeni sheruar nga Covid. Ata që marrin lejen e kalimit kanë mundësinë për të lëvizur lirshëm në të gjithë territorin kombëtar dhe për të hyrë në ngjarje të caktuara – kulturore dhe sportive – të rezervuara për ata që i kanë ato. Lëvizjet do të lejohen nga 26 Prill midis rajoneve të verdha. Lëvizja midis rajoneve me ngjyra të ndryshme do të jetë e mundur me ‘pass’, i cili në fakt do të parashikonte ‘green pass’ evropian të planifikuar për në qershor në BE në territorin kombëtar dhe që në atë rast do të sigurojë lëvizjen midis vendeve të BE-së.

Në zonën e verdhë dhe portokalli të gjitha shkollat ​​do të marrin pjesë. Mësimet ne zonën e kuqe në prezencë deri në klasën e tetë, ndërsa në shkollën e mesme aktiviteti do të zhvillohet të paktën 50% në prani. /shqiptari.net/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.