Itali/ Urdhëresat e reja, nga e hëna askush nuk do të jetë më..

1582
0

Italia po bëhet gjithnjë e më e verdhë dhe në funksion të masave të parashikuara nga qeveria për javën e ardhshme, Rajonet po kërkojnë të rishikojnë parametrat që përcaktojnë ndryshimet e ngjyrës, duke filluar nga RT, indeksi i përhapjes së virusit: “ajo është jo i besueshëm dhe duhet kapërcyer “.

Monitorimi i Ministrisë së Shëndetësisë konfirmon përmirësimin e ngadaltë dhe të vazhdueshëm të situatës epidemiologjike, me incidencën që bie në 127 raste për 100 mijë banorë, edhe nëse për javën e dytë radhazi RT rritet pak dhe në nivelin kombëtar tani është në 0.89 .

Numrat që pasqyrohen në ngjyrat e rajoneve: Ministri i Shëndetësisë Roberto Speranza ka nënshkruar urdhëresat e reja sipas të cilave nga e hëna askush nuk do të jetë më në zonën e kuqe ndersa në portokalli vetëm Sardenja, Siçilia dhe Valle d’Aosta do të mbeten , e cila ishte e fundit ku ekzistonin kufizimet maksimale. Baret, restorantet, kinematë dhe teatrot do të jenë akoma të mbyllura dhe do të jetë e mundur të lëvizet vetëm brenda komunës.

Bazilikata, Kalabria dhe Puglia janë shtuar në pjesën tjetër të Italisë në zonën e verdhë për dy javë tashmë: ju mund të dilni për darkë dhe mund të lëvizni pa kufizime.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.