Italia mbyllet deri në Pashkë: hartë e re dhe rregulla të reja

980
0

Italia mbyllet përsëri. Për të ulur kurbën e infektimit dhe për ta bërë më të lehtë fushatën e vaksinimit. Nga e hëna, Italia shkon në të kuqe dhe portokalli deri në 6 Prill. Jo vetem. Zonë e kuqe për të gjithë në Pashkën dhe të hënën e Pashkëve. ( 3 deri në 5 Prill) “Shtrëngimi i domosdoshëm”, siç e përcakton Mario Draghi, i cili nuk ka të bëjë me Sardenjën, megjithatë, e cila vazhdon të mbetet në zonën e bardhë transmeton shqiptari.net.

Dekreti i ri

Dispozitat janë të përfshira në një dekret-ligj – shumë më i përshtatshëm se dpcm pasi këto janë rregulla që kufizojnë liritë personale – që këshilli i ministrave miratoi dje në mëngjes jo pa diskutim, dhe i cili u pasua nga urdhri i Ministrit të Shëndetësisë Roberto Speranza i cili komunikoi “ngjyrat” e reja bazuar në të dhënat nga Istituto Superiore di Sanità.

Campania, Molise dhe Basilicata – tashmë në zonën e kuqe – do të bashkohen nga e hëna në 6 prill nga Lazio, Lombardia, Piemonte dhe Friuli Venezia Giulia, Basilicata, Emilia Romagna, Marche dhe Trentino Alto Adige dhe Veneto. Zona e verdhë në fakt nuk ekziston më dhe në portokalli janë Toscana, Umbria, Abruzzo, Sicilia, Valle d’Aosta, Kalabria, Puglia, Molise dhe Liguria.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.