Italia gjithnjë e më shumë e kuqe dhe portokalli e errët, këto janë Rajonet që rrezikojnë.. Lista e qyteteve që ndryshojnë ngjyrën që nga e Shtuna

630
0

Italia tani është ngjyrosur në të kuqe dhe portokalli të errët, sipas incidencës më të madhe të Covid dhe mbi të gjitha variantet e saj. Katër rajone ka të ngjarë të kalojnë në zonën portokalli dhe dy në zonën e kuqe. Sipas të dhënave të fundit të disponueshme të monitorimit, javën e kaluar në rrezik të kufizimeve të mëdha janë Abruzzo dhe Umbria, me të parët që kanë një Rt në kufirin e poshtëm prej 1.11 dhe një rrezik të moderuar, por me një mundësi të lartë të përparimit në të lartë dhe e dyta me një Rt në kufirin e poshtëm prej 1.12 dhe një rrezik të lartë.

Në vend të kësaj, ato janë Bazilikata, Lombardia, Marche dhe Piemonte që rrezikojnë të hyjnë në zonën portokalli. Në ekuilibrin mes të verdhës dhe portokallit janë Friuli Venezia Giulia, Lazio dhe Puglia.

Zonat e kuqe janë shfaqur nga e Shtuna në provincat e Pistoia dhe Siena dhe portokalli e errët në atë të Bolonjës. Në Brescia, situata e infektimit mbetet kritike: spitalet janë afër kolapsit dhe po dërgojnë disa pacientë në struktura të tjera në rajon, të tilla si në Bergamo dhe Kremona.

Cecina ka qenë e kuqe që nga e Mërkura, në zonën e Livorno, si dhe katër komuna në Lazio për disa ditë: Colleferro, Carpineto Romano në provincën e Romës, Torrice (Frosinone), Roccagorga (Latina). Në Tirolin e Jugut pragu kritik për kujdesin intensiv në Bolzano dhe Trento është tejkaluar. Në Bazilikata rastet po rriten dhe RT, rajoni rrezikon të përfundojë portokalli.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.