Itali/ Shtyhet Gjendja e jashtëzakonshme, ja kur Italia mund te hapë dyert

1345
0

Qeveria e Giuseppe Conte dëshiron të zgjasë gjendjen e jashtëzakonshme deri më 31 korrik 2021 ndërsa përgatit një dekret të ri ligji dhe / ose një Dpcm të ri për 15 janar për të zgjeruar sistemin e zonës së verdhë, portokalli dhe të kuqe në të gjithë Italinë.

Menjëherë më pas, duke lejuar krizën qeveritare, qeveria Conte do të fillojë të punojë në ligjin e ri të dekretit dhe Dpcm të ri që do të rregullojë jetën e italianëve gjatë kësaj faze të emergjencës së koronavirusit, ndërsa frika e ardhjes së valës së tretë të epidemisë dhe punon në planin e vaksinimit masiv i cili, megjithatë, do të fillojë të ketë rezultate në lidhje me imunitetin e tufës vetëm në muajt në vijim.

Për këtë arsye, siç theksoi Giuseppe Conte gjatë konferencës për shtyp në fund të vitit në Villa Madama, Kryeministri është i gatshëm të zgjasë gjendjen e jashtëzakonshme për gjashtë muaj të tjerë, ose deri më 31 korrik por mund te shtyhet edhe deri ne 31 mars.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.