Itali/ Rikthehen zonat e verdha. Vjen dhe ‘green pass’ ja cfare thuhet ne dekretin e ri

473
0

Zonat e verdha janë kthyer dhe ‘green pass’ vjen për udhëtime midis rajoneve. Kjo është ajo që lexohet në draftin, ende subjekt i ndryshimeve, të dekretit Covid që pritet në CDM nesër.

Masat, të shkallëzuara duke filluar nga 26 Prill siç parashikohet javën e kaluar nga qeveria, duhet të jenë të vlefshme deri më 31 Korrik transmeton shqiptari.net. Deri në këtë datë, në fakt, zgjatja e gjendjes së jashtëzakonshme Covid duhet të rregullohet.

Vjen ‘green pass’ për udhëtime midis rajoneve me ngjyra të ndryshme. Projekt dekreti i ligjit Covid e parashikon këtë. Certifikata mund të jetë letër ose dixhitale dhe do të jetë e vlefshme për gjashtë muaj për të vaksinuarit dhe për ata që janë rikuperuar nga Covid: për ata që kanë përfunduar një cikël të plotë vaksinimi do të lëshohet nga institucioni i kujdesit shëndetësor që kryen administrimin; për ata që kurohen, ata lirohen nga spitali, mjeku i përgjithshëm ose pediatri. Në vend të kësaj, certifikatat për ata që kanë kryer tampone molekulare ose antigjene, të lëshuara nga institucione shëndetësore ose farmaci, do të vlejnë 48 orë.

Shkollat ​​e mesme do të jenë në gjendje të miratojnë “forma fleksibël në organizimin e veprimtarive mësimore” në mënyrë që prania e “të paktën 50% dhe deri në një maksimum prej 75% të numrit të studentëve” të jetë e garantuar në zonën e kuqe, ndërsa në të mësuarit ballë për ballë me të verdhë dhe portokall duhet të garantohet “të paktën 60% dhe deri në 100% të studentëve”.

Dhe çfarë parashikohet nga drafti i Dekretit i cili duhet të mbërrijë nesër. Dispozitat, vazhdon teksti, “nuk mund të hiqen nga dispozitat e presidentëve të rajoneve” përveç në rastet “e jashtëzakonshëm” për shkak të Covid.