Itali/ Renia e Teleferikut, operatori jep versionin e tij: “Faji im është i tëri, do te jap llogari para Zotit”

578
0

64-vjeçari Gabriele Tadini, në izolim në burgun Verbania, u jep hetuesve versionin e tij të fakteve: “Teleferiku vazhdoi të punonte në rregull dhe në fillim, por kurrë nuk kam menduar se maja do të prishej”

Siç raportohet nga La Stampa, Tadini ishte bërë përgjegjës për funksionimin e teleferikut. Gjatë marrjes në pyetje me karabinierët, ai dha versionin e tij të ngjarjeve.

“Teleferiku ishte duke punuar në përshtatje dhe nisje” – “Sistemi hidraulik i frenave të emergjencës kishte probleme, rrjedhja e vajit dhe bateritë vazhdimisht po shkarkoheshin. Pas rihapjes në 26 Prill, ne tashmë kishim bërë dy ndërhyrje. Teleferiku vazhdoi të funksiononte. Problemi u kthye, u desh më shumë mirëmbajtje, “tha ai gjatë marrjes në pyetje.

“Një aksident që nuk ndodh as edhe një herë në milion” – “Mbajtja e frenave të shkëputura lejoi teleferikun të kthehej. Asnjëherë nuk mund ta kishim imagjinuar që litari tërheqës u prish”, vazhdoi ai duke thënë se i vinte keq. “Ishte në gjendje të mirë: nuk tregonte shenja të konsumimit. Ajo që ndodhi është një aksident që nuk ndodh as një herë në milion”.