Itali/ Ora policore shtyhet në oren 23, ja data e rihapjes..

577
0

Salla e kontrollit e thirrur nga Kryeministri Mario Draghi për të azhurnuar masat në fuqi, unanimisht, ridizajnoi orarin e rihapjes, në dritën e të dhënave të përmirësuara. Shqiptari.net sjell detajet e datave të parashikuara nga dekreti i ri i miratuar në mbrëmje nga Këshilli i Ministrave.

18 MAJ – Zhvendoset shtyrja e orarit të ndalimit, e cila shkon nga ora 22 e mbrëmjes deri në orën 23:00.

22 MAJ – Qendrat tregtare, tregjet, galeritë dhe parqet tregtare hapen përsëri gjatë fundjavave dhe pistat e skive në vendpushimet malore, të cilat ishin mbyllur që nga vera e kaluar, gjithashtu rihapen.

24 MAJ – Rihapen palestrat, të cilat sipas dekretit të 22 Prillit duhet të ishin rifilluar më 1 Qershor.

1 QERSHOR – varet nga baret dhe restorantet që nuk kanë hapësira të hapura: ju mund të pini kafe në banakun e barit ose të drekoni dhe darkoni jashtë edhe brenda, gjë që nuk ishte parashikuar nga dekreti në fuqi. Eshtë gjithashtu e mundur të ktheheni për të marrë pjesë në një garë sportive në natyrë, me një kapacitet që nuk i kalon 25% të asaj të lejuar nga impianti dhe në çdo rast që nuk i kalon një mijë njerëz.

7 QERSHOR – Ora policore shtyhet për një orë tjetër: duhet të ktheheni në shtëpi deri në mesnatë.

15 QERSHOR – Festat e dasmave janë përsëri, por për të marrë pjesë do t’ju duhet leje jeshile, që është certifikata e vaksinimit, rikuperimit ose një tampon negative e marrë në 48 orët e mëparshme.

CTS do të përcaktojë numrin maksimal të pjesëmarrësve për evente të jashtme dhe të brendshme. Panairet gjithashtu po rifillojnë me praninë e publikut, parqe tematike (të cilat sipas dekretit të vjetër duhej të rihapeshin më 1 korrik), konferenca dhe kongrese

21 qershor – Zhduket ora policore

1 KORRIK: i fundit për të rifilluar, bazuar në zgjedhjet e bëra, janë pishinat e brendshme, llixhat, dhomat e lojërave, bingo dhe kazinotë, qendrat rekreative dhe sociale, kurset e trajnimit publik dhe privat. Kjo do të jetë gjithashtu data në të cilën do të jetë e mundur të ktheheni për të marrë pjesë në një garë sportive të mbyllur: kapaciteti do të kufizohet në 25% të totalit dhe në çdo rast nuk mund të ketë më shumë se 500 spektatorë. 1 korriku është gjithashtu data e rifillimit të kongreseve. /shqiptari.net/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.