Itali/ Ngjyrat e rajoneve, ministri Speranza shpjegon metodat per kufizimet e reja

1059
0

Shkalla e shtrimit në spital do të jetë kriteri më i rëndësishëm për përcaktimin e ngjyrave të Rajoneve. Përballë përparimit të ri të infeksioneve të shtyrë nga varianti Delta, Ministri Roberto Speranza shpjegoi se metodat për vendosjen e kufizimeve do të ndryshojnë: treguesi i parë do të jetë ai i shtrimeve në spital dhe vetëm pas kësaj do të vije incidenca e rasteve, por me një numër minimal të tamponeve.

Parametrat – Dhe kështu. edhe nëse disa rajone po i afrohen verdhës duke pasur parasysh trendin e rritjes së incidencës së infeksioneve (në krye janë Sardenja, Siçilia, Veneto, Lazio dhe Campania), për të shmangur rrezikun e mbylljeve, një ndryshim i kursit konsiderohet në vlerësimin e parametrat.

Shtrimi në spital – “Shkalla e shtrimit në spital do të peshojë më shumë se treguesit e tjerë”, shpjegon Speranza, duke vendosur një zgjidhje që bashkon gjithashtu territoret, të cilët kanë frikë nga masa më të rrepta.

“Ne do t’i kërkojmë qeverisë të heqë incidencën e pozitiveve nga parametrat që lëvizin zonat dhe ngjyrat – thonë Rajonet – sepse rreziku është të vendosni për mbylljet për njerëzit pozitivë në shtëpi, kur sistemi shëndetësor është plotësisht efikas”.

Incidenca pozitive – Sidoqoftë duket se llogaritja e incidencës së pozitiveve për 100 mijë banorë do të mbetet midis parametrave, edhe nëse do të humbasë diskrecionin e saj nëse zënia e shtretërve në kujdesin intensiv dhe në repartet e zakonshme nuk tejkalon përqindjet e rrezikut 30 dhe 40%.

Numri minimal i tamponeve – Një diskutim mbi rishikimin e këtyre përqindjeve nuk përjashtohet në këto të dhëna dhe nevoja për të kryer një numër minimal të tamponeve do të bëhet gjithnjë e më e detyrueshme: në zonën e bardhë do të nevojiten të paktën 150 teste për 100 mijë banorë .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.