Itali/ Moti me nxehtësi afrikane intensifikohet mbi Itali

284
0

Anticikloni i Afrikës së Veriut është përsëri në qendër të vëmendjes me temperatura mbi mesataren dhe kulmet prej 39-40 gradë në Qendrën-Jug dhe Ishujt.

Në ditët e ardhshme presioni i lartë i Anti-ciklonit të Afrikës së Veriut do të kthehet për të pushtuar pothuajse të gjithë Italinë me vendosmëri, duke dhënë kështu valën e dytë intensive të nxehtësisë intensive të verës, gjatë së cilës temperaturat më të larta do të vërehen në Qendra – Jugu dhe Ishujt, me kulme madje 39-40 gradë, veçanërisht të Mërkurën dhe të Enjten, kur nxehtësia arrin kulmin. Do të jetë gjithashtu shumë e nxehtë në Veri, ku pavarësisht temperaturave që në përgjithësi nuk do të kalojnë 35 gradë, do të ketë akoma shumë nxehtësi për të theksuar shqetësimin, ndërsa bishti i një shqetësimi të ri (numri 3 i muajit) në tranzit mbi zemrën e Evropës në mes të javës mund të çojë në pak paqëndrueshmëri, e cila për momentin duket se përqendrohet më shumë në zonat alpine dhe para-alpine.
Parashikimi i motit për të martën 6 korrik

E martë në mëngjes e bukur kudo. Pasdite një rritje e përkohshme e mbulimit të reve mbi Alpet, e larë nga disa dushe; gjithmonë përgjithësisht i bukur diku tjetër, me vetëm pak re të padëmshme mbi zonat e Apeninit. Temperaturat në përgjithësi rriten dhe nxehtësia kudo në intensifikim: maksimumi përgjithësisht midis 28 dhe 35 gradë, me majat deri në 36-37 në Qendrën-Jug dhe Ishujt. Kryesisht erëra të dobëta.
Parashikimi i motit për të Mërkurën 7 Korrik

Të mërkurën në mëngjes disa re dhe reshje të izoluara në Alpet Perëndimore, të bukura në pjesën tjetër të Italisë. Pasdite shi të izoluar dhe stuhi në Alpet Perëndimore dhe Qendrore; në pjesën tjetër të Italisë kryesisht qiell i kthjellët ose pjesërisht i vranët. Temperaturat maksimale në rritje pothuajse kudo, në përgjithësi midis 28 dhe 36 gradë, me kulme madje 37-38 gradë.