Aksionet e Amazon fluturojnë për në Wall Street dhe Bezos fiton 8 miliardë në 24 orë

309
0

Bumi i tregut të aksioneve pasi Pentagoni anuloi një kontratë maksimale me konkurrentët e Microsoft

Medalja e bronztë i takon Bernard Arnault me ​​168.5 miliardë, ndërsa Bill Gates është i katërti me 147.4 miliardë.

Pentagoni anulon kontratën e miliarderëve të Microsoft – Vendimi i Pentagonit për të anuluar kontratën e re prej 10 miliardë dollarësh dhënë Microsoft në 2019 dhe në qendër të një apeli të gjykatave të diskutueshme, me Amazon. Jedi, Infrastruktura e Përbashkët e Mbrojtjes së Ndërmarrjeve “nuk përqendron më nevojat tona në dritën e kërkesave në zhvillim dhe përparimeve të industrisë”, njoftoi Pentagoni çuditërisht, në atë që shihet si një fitore për gjigantin e Jeff Bezos.

A është faji për mospëlqimin e Trump ndaj Bezos? – Amazon kishte luftuar shumë kundër vendimit të Departamentit të Mbrojtjes për të caktuar rendin maksimal për Microsoft, duke marrë parasysh zgjedhjen e motivuar politikisht duke pasur parasysh mospëlqimin e Presidentit të atëhershëm Donald Trump ndaj Amazon dhe Bezos. Një teori që u shpërbë vetëm pjesërisht nga rishikimi i garës, nga e cila doli se një vlerësim i plotë i një sjelljeje të mundshme etike nuk mund të hartohej duke pasur parasysh bashkëpunimin e kufizuar të Shtëpisë së Bardhë në provim. “Ne e respektojmë dhe e pranojmë” vendimin e Pentagonit “për të ecur në një rrugë tjetër,” tha Microsoft, duke theksuar megjithatë se si zgjedhja fillestare kishte treguar besimin e Departamentit të Mbrojtjes në teknologjinë e tij.