Itali/ Masa të reja kundër koronavirusit, çfarë parashikohet për të huajt si dhe ..

303
0

Italia do të nise aplikimin e masave të tjera në kuadër të luftës kundër koronavirusit.

Ministri i Shëndetësisë Roberto Speranza do të firmosë një urdhër të ri që parashikon se personat që vijnë nga vendet e BE-së, duhet që përveç tamponit të bëjnë edhe një karantinë prej pese ditësh.

Edhe pas 5 ditësh do të bëjnë një tjetër tampon.

“Të gjithë duhet të heqim dorë nga diçka”, tha më herët kryeministri Mario Draghi, duke iu referuar situatës së pandemisë atje.

Masa u vendos pas rritjes së rezervimeve të fluturimeve në Itali.

Autoritetet vendase i frikësohen përsëritjes së asaj çka ndodhi verën e shkuar, ku mijëra njerëz u dyndën drejt Italisë duke rritur ndjeshëm shifrat e infeksioneve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.