Itali/ Hiqet mbajtja e maskave jashtë, Ministri: nga 28 qershori asnjë detyrim, por me kujdes

584
0
Al raggiungimenti di 30 milioni di vaccinati verrà rimosso l'onnliogo della mascherina all'aperto. 10 MAGGIO, OSTIA, ROMA. ANSA/EMANUELE VALERI

Dritë jeshile nga CTS për të hequr maskat që më 28 qershor. “CTS beson se në skenarin aktual epidemiologjik duke filluar nga 28 qershori me të gjitha rajonet në zonën e bardhë ekzistojnë kushtet për të kapërcyer përdorimin e detyrueshëm të maskave në natyrë, përveç në kontekste në të cilat krijohen kushtet për një tubim (p.sh. , panaire, radhë, etj.…) “. shkruan Komiteti në një shënim.

“Nga 28 qershori ne kemi kapërcyer detyrimin për të mbajtur maska ​​jashtë në zonën e bardhë, por gjithmonë në përputhje me indikacionet paraprake të vendosura nga CTS”, shkruan Ministri i Shëndetësisë Roberto Speranza me një postim në Facebook.

Komiteti Teknik Shkencor gjen vendin e duhur pas një ballafaqimi që zgjati mbi dy orë.

Sipas ekspertëve të CTS do të ishte ende e këshillueshme që të mbani distancën, nëse nuk jeni të bashkuar, dhe maska ​​do të mbahet ende në vendet me rrezik për tu mbledhur jashtë, si dhe në mjetet e transportit, por jo kur jeni në tryezë .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.