Itali/ Green pass, nga 1 shtatori me detyrimi edhe për transportin, ja cfare duhet te dini

124
0

Lista e aktiviteteve për të cilat do të jetë e nevojshme të jeni në posedim të Green Pass është zgjeruar. Duke filluar nga 1 Shtatori, certifikata e vaksinimit (ose që vërteton kryerjen e tamponit me reultat negativ në 48 orët e fundit) duhet të tregohet para se të hipni në trena, tragete ose aeroplanë.

Transporti tokësor – Duke filluar nga shtatori, do t’ju duhet të tregoni Green Pass për të hipur në një tren. Masa do të ketë të bëjë me trenat me shpejtësi të lartë, trenat ndërqytetës dhe trenat me distanca të gjata dhe të mesme. Nga e njëjta datë, kapaciteti i vagonave do të rritet nga 50% në 80%. Detyrimi gjithashtu do të shtrihet në trenat që udhëtojnë gjatë natës, në autobusët që lidhin rajone të ndryshme dhe ato me qira me shoferin.

Transporti lokal – Nevoja për të pasur një certifikatë të gjelbër nuk do të zbatohet për autobusët, tramvajet, metro dhe të gjitha mjetet e tjera të përdorura për transportin lokal. Sidoqoftë, detyrimet për maskën dhe distancim mbeten në fuqi.

Transporti nga deti – Për sa i përket anijeve dhe trageteve me distanca të gjata dhe të mesme, ata që duan të nisen, edhe në mjetet e transportit që lëvizin midis dy Rajoneve, duhet të demonstrojnë se janë vak sinuar ose kanë kryer një tampon me rezultate negative në 48 orët e fundit. Përjashtimi i vetëm është varka që kalon ngushticën e Mesinës dhe lidh Kalabrinë me Sicilinë.

Transporti ajror – Edhe masa më të rrepta do të hyjnë në fuqi për ata që vendosin të udhëtojnë me ajër. Në këtë rast, nuk ka përjashtime: detyrimi i kalimit të gjelbër gjithashtu do të shtrihet në rrugë të shkurtra dhe lokale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.