Itali/ Draghi: “Green pass do të zgjatet, po për vaksinimin e detyrueshëm dhe dozën e tretë”

35
0

Zgjatja e Green pass dhe gati për të marre dhe dozën e tretë – Kryeministri Mario Draghi bën një vlerësim të situatës kombëtare dhe ndërkombëtare pas verës.

Padyshim që situata Covid dhe vendimet pasuese politike zunë një pjesë të madhe të konferencës për shtyp. Draghi njofton synimin e qeverisë drejt vaksinimit të detyrueshëm. Atyre që e pyetën nëse ky është orientimi, Draghi u përgjigj thjesht “po”.

Një “po” e ngjashme ishte edhe përgjigja për ata që e pyetën nëse vendi po shkonte drejt dozës së tretë. Sa i përket Green Pass, kryeministri thotë se sigurisht që do të ketë një zgjatje të përdorimit të certifikatës. Mbetet për t’u vendosur, tha Draghi, “kujt dhe sa shpejt”, por “ky është drejtimi”.

“Ne kemi biseduar dhe diskutuar me ministren Speranza për një kohë. Orientimi është që do të ketë një shtrirje. Për të vendosur saktësisht se cilët janë hapat e ndryshëm, cilët janë sektorët që duhet ta kenë së pari, ne do të bëjmë një drejtim, siç ishte kërkuar nga senatori Salvini, por ky është drejtimi ”, shpjegoi Draghi. “Në dhomën e kontrollit, të kërkuar nga Salvini, ne do të vendosim kush dhe sa shpejt”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.