Itali/ Dekreti i ri, Rregullat e reja do të jenë në fuqi deri në 6 Prill

1847
0

Rregullat e reja do të jenë në fuqi deri në 6 Prill. Drejt një propozimi për një ndalim (aktualisht i vlefshëm deri më 27 mars) për të lëvizur midis rajoneve

Lëvizjet midis rajoneve Lëvizjet midis rajoneve janë të ndaluara, me përjashtim të arsyeve të punës, shëndetit dhe nevojës. Jo për turizmin dhe jo për bashkimet familjare. Mundësia e kthimit në vendbanimin, vendbanimin ose shtëpinë e dikujt mbetet e paprekur.

Shtëpitë e dyta: eshtë e mundur të arrini në shtëpinë tuaj të dytë, edhe nëse ndodhen jashtë rajonit dhe në zonën e kuqe, por jo më shumë se një njësi familjare në të njëjtën kohë. Sidoqoftë, në disa rajone ekzistojnë rregullore ad hoc që përjashtojnë këtë mundësi. Allowedshtë e lejuar të arrihen në shtëpitë e dyta, një njësi familjare në të njëjtën kohë, edhe nëse janë jashtë rajonit dhe madje edhe nëse janë në zonën e kuqe.

Vizitat tek të afërmit dhe miqtë: Lejohet të vizitoni të afërmit dhe miqtë, por jo më shumë se një herë në ditë dhe në maksimum dy persona, plus mundësisht fëmijë nën 14 vjeç. Kjo mundësi, me dekretin e ri, përjashtohet në zonat e kuqe, ndërsa mbetet e mundur në zonat portokalli dhe të verdha.

Shkolla: Në zonat portokalli dhe të verdha, mësimi ballë për ballë konfirmohet ndërmjet 50 dhe 75% për nxënësit e shkollave të mesme. Vetëm babai në vend të tyre në zonat e kuqe, ndërsa fëmijët nga kopshti në klasën e gjashtë do të shkojnë gjithmonë në klasë.

Sportet: Lejohen aktivitete fizike dhe sportive individuale dhe të jashtme në zonën e kuqe. Kontaktet dhe sportet ekipore janë gjithmonë të ndaluara. Në zonat e kuqe është e mundur të ecni vetëm afër shtëpisë tuaj dhe të vraponi ose të ngasni një biçikletë brenda komunës tuaj. Rihapja e palestrave është shtyrë për një datë të mëvonshme.

Kinematë dhe teatrot: Po punohet për të rihapur kinematë deri në fund të Marsit: hipoteza është ajo e një kapaciteti prej një të tretës së teatrove, duke përfshirë kinematë, deri në maksimum 500 persona brenda dhe 1500 jashtë.

Drejt hapjes së muzeve gjatë fundjavave Për momentin në Rajone në zonën e verdhë muzetë janë të hapur vetëm gjatë ditëve të javës. Kërkesa e Ministrit Franceschini është t’i bëjë ato të hapura edhe gjatë fundjavave dhe festave.

Presioni për hapjen e restoranteve për darkë dhe Sipas legjislacionit aktual, restorantet duhet të mbyllen në 18, pa paragjykuar mundësinë e marrjes dhe dorëzimit. Sidoqoftë, Rajonet kërkojnë që ato të qëndrojnë të hapura deri në orën 10.00. Vetëm në zonat portokalli dhe të kuqe lejohet vetëm dërgimi dhe dërgimi në shtëpi.

Dyqanet hapin gjithçka si më parë në lidhje me dyqanet: të gjitha hapen në zonën portokalli dhe të verdhë, vetëm ato që shesin produkte thelbësore në zonën e kuqe. Qendrat tregtare janë ende të mbyllura kudo gjatë fundjavave.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.