ITALI/CTS: masa te reja shtrenguese në zonën e verdhë, mbyllet në fundjavë si gjate Krishtlindjeve

469
0

Forcimi i masave për zonat e verdha, me qëllim të zvogëlimit të kontakteve midis njerëzve, krijimin e zonave lokale të kuqe me masa më të rrepta dhe të ashpra, bazuar në modelin Codogno, dhe vendosjen e mbylljeve gjatë fundjavave, siç është bërë tashmë gjatë pushimeve të Krishtlindjeve. Këto janë disa nga indikacionet që ekspertët e Komitetit Teknik Shkencor i kanë dhënë qeverisë në dritën e rritjes së infeksioneve.

Ekspertët gjithashtu raportuan nevojën për të zvogëluar incidencën për të rivendosur gjurmimin e kontakteve transmeton shqiptari.net.

Zgjatja e fushatës se vaksinimit në sa më shumë persona të jetë e mundur dhe në kohën më të shkurtër të mundshme: ky është një tjetër nga treguesit që u shfaqën gjatë takimit të CTS. Ekspertët gjithashtu raportuan nevojën për të rritur renditjen e virusit për të zbuluar variante sa më shpejt të jetë e mundur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.