Itali/ Covid, urdhër i ministrit Speranza: nga e hëna 4 rajone në zonën e portokalltë

72
0

Në dritën e të dhënave javore të monitorimit për Covid-in, Ministri i Shëndetësisë Roberto Speranza ka nënshkruar një urdhëresë të re e cila parashikon kalimin e Abruzzo, Friuli Venezia Giulia, Piemonte dhe Sicili në “portokalli” për të hënën. Në vend të kësaj, Pulia dhe Sardenja kalojnë me “të verdhë”. Në dritën e dispozitave të reja, vetëm Umbria, Molise dhe Basilicata mbeten në zonën e bardhë.

“Me gjithë përpjekjet e bëra, repartet e terapisë intensive janë plot me njerëz të pavaksinuar që na shtyjnë drejt kësaj ngjyre”, tha presidenti i Rajonit sicilian, Nello Musumeci.

Kapërcim i rasteve në Sardenjë

Në Sardenjë rritja e shtrimeve në spital në javën e fundit ishte vendimtare. Zënia e shtretërve në zonën mjekësore nga pacientët me Covid në fakt ka tejkaluar pragun e ngopjes prej 15% në dy ditët e fundit, siç vërtetohet nga faqja institucionale e Agenas. Kufiri prej 10% i shtretërve të ICU Covid tashmë ishte tejkaluar deri më 6 dhjetor.