Itali/ Bonus për prindërit e ndare, deri në 800 € në muaj

493
0

Bonusi i prindërve të ndarë ose të divorcuar, deri në 800 euro në muaj, u ofrohet të gjitha atyre familjeve në këtë situatë që aktualisht janë në vështirësi për shkak të koronavirusit për shkak të pandemisë. Dhe që nuk janë në gjendje të përmbushin vazhdimisht detyrimin e tyre për mbështetjen e fëmijëve. Sipas ndryshimit të dekretit të Sostegni, një fond ad hoc do të parashikohet në sajë të institucionit prej 10 milion eurosh për vitin 2021.

Në veçanti, shuma do t’u ndahet atyre prindërve të ndarë ose të divorcuar që kanë pushuar, zvogëluar ose pezulluar vetë aktivitet pune për shkak të urgjencës shëndetësore Covid. Tani për tani, megjithatë, nuk është ende e qartë se cilat do të jenë metodat e disbursimit: ajo do të bëhet e njohur vetëm kur të lëshohet dekreti zbatues.

Afati i fundit është caktuar për 21 maj 2021, dhe shpërblimi i destinuar për prindërit e ndarë ose të divorcuar duhet të përfshihet në një paketë të mëtejshme masash për familjet në vështirësi. Ne tashmë jemi njohur me disa nga këto, të tilla si shtrirja në të ardhurat e urgjencës dhe konfirmimi i kuponëve të blerjeve. Për më tepër, duke filluar nga 1 korriku, ndihma e vetme për fëmijët, deri në moshën 21 vjeç, hyn në fuqi.