Itali/ A do të jetë e detyrueshme Green pass në trena, aeroplanë dhe anije? Rregullat e dekretit të transportit, cfarë ndodh më 6 gusht

774
0

Green pass në trena, aeroplanë dhe anije: rregullat e dekretit për transportin që mbërrijnë javën e ardhshme

A do të jetë e detyrueshme Green pass edhe në trena, aeroplanë dhe anije? Po në metro dhe autobus? Qe kur? Dhe kush do të kontrollojë? Hipotezat dhe siguritë e para mbi dekretin që do të mbërrijë javën e ardhshme

Green pass për anijet, aeroplanët dhe trenat në distanca të gjata, qasje falas në autobusë, tramvaje dhe metro. Kjo është linja e qeverisë në funksion të dekretit që do të miratohet javën e ardhshme.

Mbetet për tu parë nëse dhe kur do të hyjë në fuqi detyrimi i udhëtimit. Një zgjedhje që do të bëhet nga dhoma e kontrollit që do të mblidhet të martën ose të mërkurën transmeton shqiptari.net.


Çfarë ndodh më 6 gusht

Dekreti i miratuar tashmë që imponon detyrimin e një Green pass për të gjitha aktivitetet e brendshme, përfshirë restorantet dhe baret për konsum në tryezë, hyn në fuqi më 6 gusht.

Synimi i qeverisë është që të veprojë në përputhje me sektorin e transportit dhe për këtë arsye të lejojë hyrjen në trena, anije dhe aeroplanë vetëm për ata që kanë Green pass. Liga është kundër dhe të paktën ka kërkuar një shtyrje në fund të gushtit. Prandaj vendimi do të merret në bazë të analizës së infeksioneve dhe mbi të gjitha mirëmbajtjes së reparteve spitalore, zonave mjekësore dhe kujdesit intensiv.

Çfarë do të ndryshojë për trenat, aeroplanët dhe anijet

Ju do të jeni në gjendje të hipni vetëm me certifikatën që vërteton dozën e parë të vak sinës të bërë të paktën 15 ditë më parë, shërimin nga Covid 19 në gjashtë muajt e mëparshëm, rezultat negativ i një tamponi molekulare, antigjenike ose testi në 48 orët e mëparshme .
Kush do të kontrollojë?

Verifikimi i Green pass bëhet në kohën e hipjes nga stafi, ashtu siç ndodh aktualisht për konkursin dhe dokumentet e identitetit. Kushdo që shfaq një certifikatë të falsifikuar do të gjobitet dhe do të raportohet. Green pass do të përdoret gjithashtu për gjurmimin nëse konstatohet pozitiviteti i njërit prej udhëtarëve.

A përdoret Green pass edhe për autobusë dhe metro?

Për momentin nuk ka kontrolle në autobusë dhe metro gjithashtu sepse do të ishte e pamundur të kryheshin kontrollet. Në vend të kësaj, qeveria i ka kërkuar Rajoneve një plan të detajuar mbi përmirësimin e transportit publik që mund të diskutohet këtë javë së bashku me planin për rimëkëmbjen e shkollës.

Çfarë kapaciteti maksimal do të ketë në transportin publik?

Sipas CTS, kapaciteti 80 përqind nuk është i mjaftueshëm për të garantuar distancimin në autobusë dhe metro, prandaj duke pasur parasysh rihapjen e shkollave të cilat, siguroi kryeministri Mario Draghi, duhet të jenë të pranishme, numri i mjeteve duhet të rritet./shqiptari.net/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.