Itali/ Zonë super e kuqe “3 ose 4 javë izolim kombëtar për të përshpejtuar vaksinimin masiv”

1638
0

Hipoteza e një zone super të kuqe: tre ose katër javë bllokim kombëtar për të përshpejtuar vaksinimin në masë

Rreth 9 milion doza pritet të dorëzohen nga tani deri në fund të Marsit. Nga 1 Prilli, për 90 ditët në vijim, 52 milion e 477 mijë. Llogaritësi në dorë është 17.5 milion në muaj dhe këtë herë, prodhuesit na sigurojnë, nuk duhet të ketë vonesa.

Deri më tani, 5,417,678 doza të vaksinave janë administruar në Itali dhe numri i përgjithshëm i njerëzve që kanë marrë dozat e para dhe të dyta është 1,652,031. Qëllimi i ri është administrimi i më shumë se 600,000 vaksinave në ditë, gjashtë herë më shumë se mesatarja aktuale.

Hipoteza të ndryshme që konsiderohen të lejojnë përshpejtimin: një zonë super e kuqe në të gjithë Italinë për tre ose katër javë, (me fundjavë në izolim dhe shtetrrethim te parakohshem, shumë pak përjashtime nga lëvizja, përveç blerjeve ose emergjencave); zonë e përforcuar portokalli ose zgjidhje më kufizuese për fundjavën me një shtetrrethim të parakohshem në 19 ose 20, ndoshta duke lënë rajonet me infeksione nga zona e bardhë jashtë kufizimeve, për të qenë të qartë ato me një normë më pak se 50 të infektuar për 100 mijë banorë .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.